|
![]()
| "Dragalasenii" politice | |
| Politica si functie | |
| Alianta PNL-PD, vot consultativ |
![]()
Victor Cilinca
Democratii se solidarizeaza cu studentii
Ieri, prin vocea lui Cosmin Paun, membrii Organizatiei Judetene de Tineret si Studenti a Partidului Democrat - Filiala Galati - au tinut sa prezinte mesajul lor de solidaritate cu membrii Ligii Studentilor, privind decizia "luata de PSD, aceea de numire a domnisoarei politician Adelina Hristea" in functia de director al Casei de Cultura a Studentilor Galati. Cosmin Paun a spus ca noul director a fost instalat pe post in mod "abuziv", si a apreciat ca nu are stiinta ca, pe vremea cand Adelina Hristea a fost angajatul Directiei Judetene pentru Tineret si Sport, aceasta sa fi avut "vreo activitate care sa imbunatateasca domeniul sportului, in judetul nostru". Tanarul democrat a acuzat faptul ca de toata aceasta poveste se face vinovata Daciana Sarbu (fiica ministrului Agriculturii, Ilie Sarbu - n.n.), secretar de stat in Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, care "s-a ocupat in mod direct de aceasta problema. Din cate stiu, dra Sarbu a chemat-o saptamana aceasta pe Adelina Hristea la Bucuresti, unde a fost organizat un simulacru de concurs, la care a participat si Laurentiu Irimin, si nu stiu ce probe au dat ei acolo, ca director a fost unsa numita Adelina Hristea. Care este, pana la urma, experienta ei in acest domeniu?".
Nicoleta Cranganu
Gabriela Cimpoca
Alianta PNL-PD, vot consultativ
Maria Mandita
Mircea Toader s-a abtinut. Deputatul galatean a fost unul dintre cei patru lideri democrati care au neclaritati
Presedintele Organizatiei Judetene PD Galati, deputatul Mircea Toader, s-a numarat printre cei patru lideri democrati care s-au abtinut vineri de la votul consultativ privind protocolul de constituire a aliantei PNL-PD, dat in cadrul sedintei Colegiului Director al PD. Contactat telefonic, presedintele PD Galati si-a motivat abtinerea prin faptul ca "am avut o neclaritate cu privire la protocol. Este vorba despre modul de organizare a Consiliului National de Coordonare. Nu am primit nici un raspuns clar, motiv pentru care m-am abtinut de la vot". Mircea Toader a adaugat ca ieri, in cadrul sedintei Colegiului Director al PD, a fost pentru prima data cand a vazut si a citit protocolul de alianta cu PNL. Cu toate acestea, abtinerea lui Mircea Toader nu schimba cu nimic datele problemei. Duminica, 28 septembrie, in cadrul Consiliului National de Coordonare al PD se va da votul final in legatura cu alianta cu PNL. "Abtinerea de astazi (vineri -n.a.) nu inseamna ca sunt impotriva aliantei cu PNL, sunt categoric pentru, doar ca am avut o neclaritate care cu siguranta ca se va rezolva pana duminica", a incheiat Mircea Toader.